Alle guten ....jpg

Alle guten Oesterreicher werden unser patriotisches Unternehmen unterstüzen: Südsteirische Post (1881-1900), nemški časopis za slovenske interese

Avtor: Petra Kramberger


Leto izida: 2015
Št. strani: 329 strani
Tip vezave: mehka vezava
ISBN: 978-961-237-716-8
Zbirka: Slovenske germanistične študije

Redna cena: 14,90 €
Znižana cena: 10,00 €
Prelistaj

Časniki in časopisi, namenjeni izražanju mnenj, objavljanju zanimivih aktualnih tem ter literarno in kulturno naravnanih prispevkov, so ogledala neke družbe in njene stvarnosti, so beležke tekoče zgodovine. Svojemu krogu bralcev v uvodnikih pripovedujejo napete zgodbe, v katerih pretresajo za narod pomembna vprašanja, razpravljajo o zanimivih lokalnih dogodkih in perečih problemih izven meja domovine, prinašajo najaktualnejše gospodarske novice, poleg tega pa postrežejo s pisanim spektrom tematsko najrazličnejših rubrik. Zob časa, ki porumeni njihove strani, jih spremeni v dokumente iz naše preteklosti ter v neprecenljive zgodovinske vire. Postanejo medijski prostori, ki zgovorno pričajo o minulem času, v njih odseva duh preteklih obdobij. (iz predgovora)
Pričujoča monografija je plod avtoričinega dolgoletnega ukvarjanja z nemško publicistiko na Spodnjem Štajerskem, tematiko, ki jo je navduševala že v času študijskih let. Zdaj je zaposlena na Oddelku za germanistiko z nederlandistiko in skandinavistiko Filozofske fakultete v Ljubljani kot docentka za področje književnosti v nemškem jeziku.