Besedna postaja: Tekla bo kri v četrtek, 19. oktobra, ob 17. uri v Modri sobi FF

Besedna postaja: Tekla bo kri v četrtek, 19. oktobra, ob 17. uri v Modri sobi FF
Petek, 13. oktober 2017 ob 11:32

Na Besedni postaji najavljamo dogodek

Tekla bo kri – (ne)smiselnost upodabljanja nasilja v fantazijskih romanih

Kot je sedaj že tradicija, se bosta Sergej Hvala – Sneti in Jure Preglau ponovno srečala na pogovoru o fantazijski literaturi. Tokrat se jima bo v razglabljanju pridružila prevajalka Kaja Bucik Vavpetič. Seveda ne po naključju, saj je pri založbi Mladinska knjiga pred kratkim izšel njen prevod knjige Izruvana avtorice Naomi Novik. Kakšen mesec prej pa je pri isti založbi izšel Sergejev prevod knjige Klic orožja, ki je prva knjiga iz trilogije Prvi zakon, razvpitega avtorja Joeja Abercrombieja.

Rdeča (dobesedno) nit pogovora bo kri oziroma upodabljanje nasilja v fantazijskih romanih. Ima množično pošiljanje ljudi v onostranstvo kakšen cilj, ali gre zgolj za avtorjevo orodje fascinacije bralca? V ospredju bosta omenjeni knjigi, debata pa bo zajela tudi druge (predvsem modernejše) predstavnike žanra. Poleg tega bo govora o antijunakih, ženskih avtoricah, poljski folklori, prevajalskih orehih in drugem.

Pogovor bo iskriv in poučen, zato bi ga bilo res škoda zamuditi!

In to še ni vse! :)

Na pogovoru bomo zastavili tudi nagradno vprašanje in kdor bo pravilno odgovoril, mu bo založba Mladinska knjiga podarila eno od predstavljenih knjig!

Vabljeni!

V Modri sobi na FF (v 5. nadstropju)

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.
 NULL