Besedna postaja: pogovor z Boštjanom Videmškom v torek, 17. maja, ob 18. uri

Besedna postaja: pogovor z Boštjanom Videmškom v torek, 17. maja, ob 18. uri
Petek, 13. maj 2016 ob 15:14

Boštjan Videmšek, Na begu. Moderni eksodus (2005–2016): z begunci in migranti na poti proti obljubljenim deželam (UMco, 2016)
 
Avtorja bomo vprašali o tem, kaj ga žene, da vstopa v prostore množične tragedije, vojne, nevarnosti in trpljenja. Če pride kdaj zadoščenje za novinarja njegovega kova? Kdo so begunci in migranti, ki jih Evropa noče in zakaj kljub temu še vedno gojijo upanje in iluzije? Komu je težje; otroku, ki je lačen in premražen, a ne ve dobro, kaj se dogaja v svetu odraslih, ali odraslim, ki vedo, kako težka prihodnost čaka njih in njihove družine? Kdo so ti, ki se jim je uspelo prebiti čez kopico nevarnih držav, da so dosegli begunska taborišča na evropskih tleh? Kako zmore kot novinar ohraniti trezno glavo ob pogledu na tolikšno trpljenje tako velikega števila ljudi? In o njegovih napovedih o tem, kako, kdaj in kdo bo končal vojno, ki trga Bližnji vzhod vse od pričetka arabske pomladi.
 
Z avtorjem, enim najpomembnejših imen slovenskega novinarstva današnjega časa, Boštjanom Videmškom, se bo pogovarjal sociolog, dr. Damjan Mandelc.

(Modra soba/V. nad. na Filozofski fakulteti)

Prijazno vabljeni!

Besedne postaje podpira JAK.NULL