Mladi na pragu Evrope, Študentska arena na GR v torek, 20. 10., ob 17. uri

Mladi na pragu Evrope, Študentska arena na GR v torek, 20. 10., ob 17. uri
Ponedeljek, 19. oktober 2015 ob 08:33
Vabljeni na Okroglo mizo o položaju mladih ob vstopu na trg dela, ki jo v sklopu predavanj Študentske arene 2015 organizirata SNG Drama Ljubljana in Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani. S to problematiko bomo povezali novo uprizoritev na velikem odru Drame, Evropo Vinka Moderndorferja v režiji Renate Vidič, in znanstveno monografijo Organizacijska psihologija danes in jutri dr. Eve Boštjančič in študentk psihologije, ki je pravkar izšla pri Znanstveni založbi Filozofske fakultete. 

Na okrogli mizi bomo osvetlili trenutno situacijo na trgu dela in položaj mladih. Kakšne so njihove možnosti, s čim se spoprijemajo ob iskanju zaposlitve in pozneje, ko se znajdejo v vlogi mladih zaposlenih v organizacijah? Kako poteka pot do prve zaposlitve, kakšne so tu možnosti mladih v Sloveniji in kakšne so možnosti mladih v Evropi?

Pogovarjali se bodo člani ansambla Drame Aljaž Jovanović, dramaturginja Drame Eva Kraševec, dr. Eva Boštjančič in študentka psihologije na FF Nina Ivančič, soavtorici dela Organizacijska psihologija danes in jutri. Pogovor bo povezovala Deja Crnović. 

V torek, 20. 10., ob 16. uri - Gospodarsko razstavišče, Velika predavalnica preddverja Kupole (dvorana B). 


NULL