Besedna postaja: Paulo Freire, Pedagogika zatiranih v torek, 17. 12., ob 17. uri v Modri sobi

Besedna postaja: Paulo Freire, Pedagogika zatiranih v torek, 17. 12., ob 17. uri v Modri sobi
Torek, 17. december 2019 ob 17:00

'Svoboda, ki je osvojitev in ne dar, zahteva nenehno iskanje. Nenehno iskanje tistega, ki se bori za svobodo, ker te svobode nima. Svoboda ni ideal zunaj ljudi, od katerega bi se lahko distancirali. Svoboda ni ideja, ki bi jo lahko spremenili v mit. Svoboda je nepogrešljiv pogoj za iskanje, kateremu so kot nedovršena bit zapisani ljudje.' Paulo Freire, Pedagogika zatiranih

O delu Pedagogika zatiranih Paula Freira, brazilskega humanista, legende pedagogike dvajsetega stoletja, ki je izšlo v slovenskem prevodu pri založbi Krtina, in o Freirejevi pedagogiki, ki je teorija in praksa revolucionarnega ali osvobodilnega dejanja, ki izrašča iz zatiranega razreda samega, se bodo z moderatorko dr. Mojco Medvedšek, lektorico za portugalski jezik in književno prevajalko, pogovarjali izr. prof. dr. Nives Ličen z Oddelka za pedagogiko in andragogiko FF UL, izr. prof. dr. Tomaž Grušovnik, višji znanstveni sodelavec s Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem in doc. dr. Blažka Müller, docentka za portugalski jezik in prevajalka Pedagogike zatiranih.

Dogodek, ki ga pripravljamo v sodelovanju z Založbo Krtina, je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Trajanje: 17. december 2019 od 17:00 do 18:30


NULL